מדדתי את חיי בכפיות קפה.
טי אס אליוט
כשסבא פרג׳י היקר היה בין החיים, היינו יושבים מדי בוקר למה ששאר בני המשפחה כינו ישיבת הפנסיונרים. סבא שלי היה גבר מהדור של פעם, יציב וקשוח כמו עץ אלון. הוא היה מדבר איתנו שעות וימים על הצלחה בחיים, על הילדות בטוניס, ועל איך אבא שלו כליפה פירק פעם בריונים מוסלמים בעזרת מוט ברזל. זמנים נהדרים!
דבר אחד היה משותף לכל אותן ישיבות פנסיונרים:
קפה.
זה יכול היה להיות קיץ או חורף, אביב או סתיו. מזג האוויר היה משתנה, נושאי השיחה היו משתנים, אך דבר אחד לא השתנה אף פעם: כל ישיבה החלה בכוס קפה.
אז מבלי לבזבז זמן, ניגש היישר לשאלת השאלות:
מעבר לארומה המהפנטת, האם קפה בריא בכלל? האם עשינו לגוף טובה, או שבכלל היה עדיף להשליך את הפולים לפח, יחד עם המחלות אליהן הם היו עלולים להוביל? כדי לבדוק את העניין, בואו נצלול עמוק אל המדע מאחורי נוזל האלים השחור.
האם קפה בריא או מזיק?
מיקי נולד עם ביצים שחורות בגלל שאני אוהבת לשתות את הבוץ בקפה.
סבתא איבון
קיים קושי לתת את הדעת בכל הקשור לקפה, מכמה סיבות:
- רוב המחקרים מבודדים את הקפאין. חוקרים אוהבים לבודד משתנים במזון, אך שוכחים שאותם מזונות מגיעים עם כמות עצומה של מרכיבים העובדים יחד בסינרגיה. קפה עשיר בחומרים שאינם רק קפאין, וחלקם נוגדי דלקתיות וחמצון. מעטים האנשים שיוותרו על כוס קפה לטובת טבלייה של קפאין.
- רוב המחקרים תצפיתיים, ואינם לוקחים בחשבון פקטורים אחרים שעלולים להטות את התוצאות. קורלציה אינה סיבתיות, ואם אנשים שצורכים פחות שוקו חוטפים פחות סרטן, זה לא אומר ששוקו בהכרח גורם לסרטן. הייתכן כי אותם אנשים מנהלים אורח חיים פחות בריא, ומכניסים לגוף דברים בעייתיים אחרים?
- מחקרים לא לוקחים בחשבון את איכות הפולים, ואת הנזק שנגרם להם לפני הקלייה. איכות הפולים מושפעת מתנאי הגידול, אך גם משיטת הייבוש שלהם. לשני אלה תפקיד מפתח בתכולת הרעלים הסופית שבפולי הקפה שאתם צורכים.
- בהמון מחקרים, שתייני קפה נדרשו להתנזר לכמה ימים לפני המחקר. יכול להיות שחלק מהחסרונות שמצאו הם בעצם תסמיני גמילה אצל מכורים, או שהיתרונות הם כתוצאה של הצגה מחדש של קפה אצל אנשים שהראו תסמיני גמילה?
כעת, כשלקחנו את כל זה בחשבון, אפשר להתחיל.
קפה, אינסולין, סכרת וירידה במשקל
למרות שמחקרים מראים שקפאין מפחית את הרגישות לאינסולין (גם אצל אנשים השותים קפה לפני ארוחה פחמימתית) ועלול לגרום לחסינות אינסולין, רוב המדע דווקא קושר בין קפה למשקל גוף נמוך והגנה מפני סוכרת סוג 2.
איך זה ייתכן? שימו לב:
לא מדובר בכמויות האינסולין המופרשות, אלא ברגישות אליו, יעילות הגוף בפינוי סוכר בדם אל התאים.למעשה, לא לקפאין ולא לקפה יש כל השפעה על כמויות האינסולין כשאינם מלווים בקלוריות מהצד. אבל, רגע אחד, אם קפאין מפחית את יעילות הטיפול בסוכר, זה לא אמור להעלות את הסיכון לסוכרת?
ובכן, לא הרבה יודעים, אבל קפאין מעלה את רמת האדרנלין בגוף ומשחרר חומצות שומן, כך שלא מן הנמנע שהגוף מפחית את הרגישות לאינסולין כדי לעשות שימוש באנרגיית השומן שלפתע זמינה. בנוסף, נראה שלחומצה הכלורגנית שבקפה יש השפעה הגנתית כנגד סכרת מסוג 2. וצריך לקחת עוד דבר בחשבון:
כמו בכל סם, כאשר מתרגלים למינון מסוים, מהר מאוד צריך להגדיל את אותו המינון על מנת לחוש את אותו האפקט של הסם. אז נניח והחסינות הזמנית לאינסולין, אם קיימת, נגרמת כתוצאה מהפרשת האדרנלין שפוחתת עם הזמן – הייתכן כי גם החסינות הזמנית לאינסולין פוחתת יחד איתו? זה נשמע הגיוני וסביר.
למרות כל זה, לא נמצא הבדל ברגישות או הפרשת אינסולין, כמו גם בטיפול בגלוקוז, בין קפה קפאיני, נטול קפאין או מים בלבד. במחקר אחר, צריכת קפה אפילו שיפרה רגישות לאינסולין וטיפול בגלוקוז, כמו גם במחקרים אחרים, שם צריכת קפאין וקפה שיפרה רגישות לאינסולין, תפקוד תאי בטא, והסתברות לסוכרת סוג 2.
זכרו, רוב המחקרים למעלה הם תצפיתיים, כך שקשה להסיק מסקנות חותכות. מה שכן בטוח, קפה עשיר מאוד בפוליפנולים שבעצמם עוזרים בחילוף החומרים של פחמימות. על הנייר, זה אמור לעזור להימנע, או להתמודד, עם סוכרת.
קפה, תפקוד כבד ואלכוהול
מחלת הכבד השומני שאינה נובעת מצריכת אלכוהול מאופיינת בחסינות לאינסולין, כך שהחלק הזה קשור יד ביד לחלק הקודם. הפלא ופלא: צריכת קפה גדולה נקשרה להגנה מפניה. ממצאים דומים מגיעים גם מאוניברסיטת דיוק, שם מציעים שארבע או יותר כוסות קפה / תה ביום יכולות לעזור בבלימת המחלה.
ומה עם האלכוהוליסטים שבינינו?
מחקר מ-2006 בדק 125.000 אנשים לאורך 22 שנים והראה שאנשים ששתו לפחות כוס קפה אחת ביום היו בסיכון נמוך יותר לפתח שחמת הכבד. ראש המחקר, ארתור קלאצקי, אומר: "נראה שלצריכת קפה יתרונות הגנתיים מפני שחמת אלכוהולית, וככל שאדם צורך יותר קפה – פוחתים סיכוייו להתאשפז או למות משחמת הכבד."
זכרו, מדובר במחקר תצפיתי, ולכן הוא מוגבל. קורלציה אינה סיבתיות.
מחקר אחר לקח שתייני קפה שאינם מעשנים, וחילק אותם לקבוצות: קבוצה אחת צרכה 5 כוסות ביום של קפה קפאיני, קבוצה שנייה צרכה 5 כוסות קפה נטול קפאין, וקבוצה שלישית לא צרכה קפה כלל. הוא גילה כי הרגישות לאינסולין נשארה זהה אצל כולם – אך אלה ששתו קפה הראו שיפורים בתפקוד הכבד ורקמות השומן.
קפה, נוגדי חמצון וסרטן
לקפה כמות גדולה של נוגדי חמצון. קפאין בעצמו הוא נוגד חמצון עוצמתי שיכול להגן כנגד אלצהיימר ומחלות לב. לראיה נוספת, מחקר אחר מצא חד משמעית שקפה הגן על ה-LDL (כולסטרול ״רע״) מחמצון, ככל הנראה מאיחוד ה-LDL עם הפנולים שבקפה. להזכירכם, כולסטרול רע אינו באמת רע, עד אשר הוא מתחמצן.
בנוסף, החום הגבוה ותגובת המייארד שבקלייה עוזרים לקפה להגיע לתכולה גבוהה יותר של נוגדי חמצון. כמה גבוהה? עד כדי כך שאצל האמריקאי הממוצע, שלא צורך יותר מדי ירקות ופירות, קפה הוא המקור העיקרי לנוגדי חמצון.
ומה בכל הקשור לסרטן?
מחקר אחד מצא שגברים השותים קפה שחור לוקים פחות בסרטן בדרכי הנשימה. מחקר אחר מצא שגברים ששותים קפה נמצאים בסיכון מופחת למוות מסרטן הערמונית. אצל נשים, צריכת קפה מיוחסת לפחות מקרי סרטן השד.
שוב, לא לשכוח, אלה הם מחקרים תצפיתיים. אבל הם כל מה שיש לנו.
קפה, סטרס ודיכאון
הידעתם שנעשים פחות לחוצים רק מלהריח קפה?
חוקרים מאוניברסיטת סיאול בקוריאה מצאו שינויים חיוביים כתוצאה מחשיפה לארומה של קפה אצל עכברים שחוו סטרס כתוצאה מחוסר שינה. לאחר שהחוקרים נתנו לעכברים להסניף קפה, הם מצאו שיפור בביטוי של חלבונים וגנים עם מאפיינים אנטי-חמצוניים, הידועים כמגנים על תאי עצב מנזק של סטרס.
בכל הקשור לדיכאון, נשים השותות קפה נמצאות בסיכון מופחת. בנוסף, מחקר מהרווארד מצא ששתיית 2 עד 4 כוסות קפה ביום מיוחסת להסתברות נמוכה ב-50% להתאבדות. הם מציעים שקפה נוגד דיכאון בכך שהוא עוזר לייצר הורמונים ומוליכים עצביים כמו סרוטונין, דופאמין ונוראדרנלין.
קפה וביצועים ספורטיבים וקוגנטיביים
צריכת קפאין גורמת לעיכוב תחושת כאב או עייפות מעבודת משקולות, ויכולה לדחוף את המתאמן לתת מאמץ גדול יותר. הסיבה ככל הנראה בכך שקפאין מקפיץ את התגובה האנדורפינית של הגוף לאימון. כשהאנדורפינים גבוהים, האימון יותר מהנה (או נסבל) וניתן להגיע לתפוקת עבודה גבוהה יותר.
ביקורת נוספת מ-2009 מציעה שקפאין עוזר לסיבולת הגוף בכך שהוא מגרה את מערכת העצבים המרכזית ובולם את קולטני האדנוסין, ולכן מפחית את תחושת הכאב ועייפות השריר, ועוזר לגוף להפיק נפח עבודה גבוה יותר באימון.
בעבר, תודות למחקר ישן ולאחד חדש יותר, סברו שקפאין פשוט גורם לגוף לשמור מאגרי גליקוגן לשימוש מאוחר יותר בזמן אימון, ובכך עוזר בביצועים. אכן המסקנות האלה חוזקו בהמשך, אך אז הגיע אלינו מחקר אחר שהראה שלקפאין אין כלל השפעה על מטאבוליזם של שומנים ופחמימות בזמן אימון סיבולת.
לאחר אימון, צריכת קפאין עם פחמימה עוזרת לשריר להתאושש ולמלא מאגרי גליקוגן מהר יותר מצריכת פחמימה לבדה. בנוסף, מחקר מיפן מצא שצריכה יומית של פוליפנולי קפה מאיצה את שריפת השומנים לאחר ארוחה, צריכת חמצן בזמן אימון, ואת סף הסיבולת באימון אנאירובי. מחקר אחר מצא שקפאין חיזק את תפוקת הכוח ושיפר את המשקל המקסימלי שהרימה מתאמנת. מנגד, מחקר אחר מצא שקפאין מדלל את תגובת ההורמון גדילה לעבודת התנגדות.
מה שזה לא יהיה, אם דרך שימוש יעיל יותר במאגרי אנרגיה או דרך הפיכת האימון לנסבל יותר, המדע בטוח שקפאין משפר ביצועים. לא סתם ב2004-2008 נמצאו רמות קפאין גבוהות בדם של 75% מהאתלטים האולימפיים בזמן תחרות.
דרך אגב, ביקורת מחקרית מרתקת מצאה משהו מעניין: יתרונותיו של הקפאין משמעותיים יותר אצל אתלטים שאינם שותים קפה באופן קבוע. כמו בכל סם אחר, הגיוני להעריך שהאפקט נחלש ככל שאתה מתרגל למינון.
ומה לגבי ביצועים קוגנטיביים?
כחומר מעורר, קפאין מציע לנו את היתרונות הזמניים של ריכוז, זיכרון ואנרגיה מוגברים. נראה שקפאין מעלה את רמות ה-BDNF ("גורם נוירוטרופי מוחי"), המגן על תאי המוח, נוירונים, סינפסות, וממלא תפקיד חשוב בחשיבה, למידה וזיכרון ארוך טווח. ייתכן גם כי זו הסיבה ששתיית קפה מיוחסת לסיכויים נמוכים יותר ללקות במחלות דמנציה כמו פרקינסון ואלצהיימר מאוחר יותר בחיים.
מחקר נוסף, מ-2005, מצא שקפאין משפר זיכרון טווח קצר. מעניין לא פחות, שנשים הצורכות יותר קפה חוות פחות אובדן זיכרון בגילאים מאוחרים.
אז, אפשר לשתות חופשי?
האם כל מה שכתבנו, יחד עם העובדה ששתיית קפה מיוחסת לשיעורי תמותה נמוכים מהממוצע, משמעותה שניתן לשחרר את הרסן?
שוב, שימו לב:
קפה מכיל כל כך הרבה חומרים פעילים, שהסקת מסקנות לגביו ממחקרים שמבודדים קפאין היא דבר בעייתי. בנוסף, זוכרים מה כתבתי בתחילת המאמר על תסמיני גמילה שחווים המשתתפים במחקרים? ג׳ק ג׳יימס מהאוניברסיטה הלאומית באירלנד טוען ש-"בכל המחקרים בהם שלטו על תסמיני גמילה מצאו שהשיפורים בביצועים ומצב הרוח היו כתוצאה מהיפוך והצגה מחדש של קפאין."
שימו לב גם, שעם כל היתרונות המטאבוליים מהם נראה שנהנה הקפה, מינונים גבוהים של קפאין עלולים לגרום לחוסר נחת, פרפורים בלב, ואפילו להפחתת זרימת הדם למוח. אישית, אני דואג לא לשתות מעבר ל2-3 כוסות ביום.
בנוסף, יש עוד משהו עליו צריך לדבר…
קפה, עובש, ו-Ochratoxin A
לא כל הקפה זהה. אף לא מחקר אחד לקח בחשבון את הדרך בה גידלו את הקפה – הגובה, מזג האוויר, סוג האדמה, תנאי הגידול, היגיינה, רמת הזיהום באיזור, וכו'. לכל אלה חשיבות מכרעת בכמות העובש והרעלים שיהיו לכם בספל הקפה הסופי.
לא רק פולי קפה סובלים מהבעיה הזו.
גם שוקולד, אגוזים, בירה, שעורה, תירס, מיצי פירות, קטניות, בוטנים, שעועית, לחם, ענבים, יין, חיטה, תבלינים, גבינות ובשרים מעובדים, כל אלה מכילים לעיתים כימיקלים פעילים נוירולוגית הנוצרים מעובשים ופטריות.
הכירו את Ochratoxin A (או בקצרה, OTA), רעלן אורגני טבעי שרעיל לכליות, נראה שגם מסרטן, ויכול לעודד מחלות לב ובעיות הורמונליות. OTA מיוצר על ידי עובשי ה-Aspergillus ו-Penicillium, שגדלים על דגנים, ענבים, קפה וקקאו. אמנם קליית הקפה הורגת את מרבית העובש, אך היא לא הורגת את הרעלים שכבר נוצרו ממנו.
בקפה, יצרני ה-OTA הם Aspergillus ochraceus, Aspergillus carbonarius ו-Aspergillus niger. ה-OTA שהם מייצרים כל כך מסוכן עד שמהר לאחר שגילו את נוכחותו ב-1988, ארגון המזון והחקלאות של האו"ם הקצה כמות שבועית מותרת לצריכת אדם: 100 מיליארדית הגרם על כל קילוגרם משקל גוף. לבקשת איגוד הקפה הבינלאומי קם פרויקט מיוחד שמטרתו לשפר את איכות הקפה דרך מניעת היווצרות העובש.
במשך 5 שנים, הפרויקט עבד עם עשרות מדינות (האחראיות ל-93% מהקפה בעולם), העמיק מאוד את ההבנה שלנו על הגורמים ל-OTA, והפיק את ההנחיות למניעת היווצרות עובש בקפה. דרך דגימות אדמה לדוגמא, הפרויקט מצא שהעובש העיקרי המייצר OTA, נפוץ יותר מסביב לשורשי עץ הקפה, כך שקפה שהיה במגע עם האדמה ליותר מכמה ימים נמצא בסיכון ממשי לזיהום, ואינו ראוי למאכל אדם.
השלב הקריטי להיווצרות עובש הוא במצב בו הקפה עדיין לח וממתין לייבוש מוחלט. מה שמביא אותנו לדרכי עיבוד וייבוש הקפה, והמלצות הפרוייקט.
שיטות עיבוד קפה
לאחר הקטיפה, פולי הקפה עוברים תהליך כלשהו מבין שלושה אפשריים:
- בשיטה היבשה, מפזרים את פולי הקפה על משטחים, כך שיתייבשו מהשמש. הבעיה העיקרית היא שגשם, טל או לחות יוצרים הזדמנות טובה להיווצרות עובש.
- בשיטה היבשה למחצה, מפרידים את פולי הקפה מהקליפה עם מעט מים, ואז מייבשים את הפולים במיכל גדול כדי למנוע זיהום.
- בשיטה הרטובה, הקפה עובר שטיפה במים מיד עם הקטיף, שם הקליפה מופרדת מהפולים. המים עוזרים לסלק את הפולים הפגומים שצפים. בהמשך יעברו ייבוש, לעיתים קרובות מכאני – שהוא מהיר מאוד ומונע היווצרות עובש.
השיטה הרטובה אמנם יקרה, אך אינה מעודדת גדילת עובש כמו שתי האחרות. לרוב אלה פולי ערביקה, היקרים יותר מרובוסטה, שזוכים לעבור שטיפה רטובה. עם זאת, הבעיה אינה רק בדרך עיבוד וייבוש הפולים, אלא גם באחסון שמגיע לאחר מכן:
לאחר הייבוש, פולי הקפה מאוחסנים במשך ימים, שבועות ולפעמים חודשים. מתקני אחסון טובים שומרים על רמות לחות נמוכות. הבעיה שיש חוות גידול שמאחסנות את הפולים במקומות עם מספיק לחות כדי לעודד בעצמם היווצרות עובש ורעלים.
יש את ההובלה. הפרויקט מצא שהובלה בינלאומית של פולי קפה ירוקים הובילה לתנאים שמאפשרים היווצרות עובש ו-OTA תודות לעיבוי במכולות, שהרטיב מחדש את הפולים. אנחנו רוצים להמנע גם ממצב כזה, ולדעת שהפולים שלנו הגיעו מכוסים בחומר סופח נוזלים ששמר עליהם יבשים לאורך כל המסע לכאן.
אז, איך לשתות קפה נקי מעובש ו-OTA?
- השתמשו בקפה חד זני (Single Origin) במקום מבלנד בו מערבבים קצת פולים מפה וקצת פולים משם עד שמגיעים לטעם הרצוי. ניתן אמנם להגיע לטעמים נהדרים ככה, אך אם אחד המקורות נגוע, הוא ידביק את השאר. כשאתם בוחרים בקפה חד זני, אתם ממזערים דרמטית את הסיכוי שהקפה שלכם נגוע.
- חפשו קפה שמגיע מאיזורים גבוהים, כמו מרכז אמריקה, שם לעובש קשה לגדול.
- בחרו בערביקה על פני רובוסטה. רובוסטה זהו פול קפה זול, ממנו בדרך כלל מייצרים קפה נמס. הוא נוטה להכיל יותר עובש, ועשיר יותר בקפאין (שמגן עליו מהעובש).
- השתמשו בפולים "רחוצים" (שיטה רטובה) עם ייבוש מכאני. שיטה יקרה זו מבטיחה שלקפה לא ניתנה הזדמנות לפתח עובש ורעלים בזמן הייבוש.
- השתדלו להמנע מקפה נטול קפאין, שהוא לעיתים קרובות מאיכות ירודה. כשפולי קפה נטולי קפאין נחשפים לאוויר עד זמן הקלייה, הם נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח עובש בגלל המחסור בקפאין. הקפאין מגן על פולי הקפה מפני עובש, ולכן תהליך הדקפאניזציה עלול להביא רעלים אל כוס הקפה שלכם. לא רק זה, קפה נטול קפאין הוא מסורס בריאותית, כי הוא מכיל פחות נוגדי חמצון ופלבנואידים אחרים.
- התעלמו מכל מה שכתבתי ופשוט שתו אספרסו. הלחץ של המכונה מפרק את רוב הרעלים. זכרו שאף אחד מהמחקרים שמצא יתרונות בריאותיים לקפה לא עשה הבחנה בין קפה עם עובש לקפה בלי, אז אם אין לכם כוח להתעסק באיכות הקפה, פשוט שתו אספרסו, שכחו מהכל, והמשיכו את חייכם בחיוך.
המלצות בונוס: איך לשתות קפה טעים?
- פולים טובים יתנו לכם קפה טוב, פולים רעים יתנו לכם קפה רע. בשביל קפה טעים, קנו קפה טרי שנקלה בחודש האחרון.
- טחנו את פולי הקפה במטחנת ריחיים, ולא במטחנת להבים (בגדול – בלנדר), שטוחנת את הקפה באופן שאינו אחיד, ויוצרת טעמים חמוצים או מרירים מדי. מכונות אספרסו איכותיות מגיעות תמיד עם מטחנת ריחיים.
- טחנו כל כוס קפה במקום. בחשיפה לאוויר, פולי קפה טחונים מאבדים מן השמנים שנותנים להם טעם וקרמה נהדרים, אז המנעו מקפה שנטחן מראש.
בקצרה, כדי לקבל גם טעם נפלא וגם קפה נטול רעלים, השקיעו במכונת אספרסו איכותית עם מטחנת ריחיים מובנית, והזינו אותה בפולי ערביקה חד זניים שעברו עיבוד רטוב. בכל הקשור למכונה, אני משתמש ב-Sage Barista Express אותה הזמנתי מאמזון גרמניה בחצי מהמחיר שלה פה, ובפולי ערביקה חד-זני של בית הקלייה Jazz Coffee הישראלי. המחיר הכי טוב שמצאתי להם הוא 199 ש"ח ל-3 ק"ג בקופידיל:
לסיכום: האם קפה בריא?
לאנשים יש דעות קדומות על מזונות שונים, והרעיון הכללי על קפה הוא שהוא רע בשבילך. אבל עבור רוב האנשים, היתרונות עולים על החסרונות.
דונלד הנסרוד, ראש מחלקה במאיו–קליניק במינסוטה
אמנם לקפה יצא שם רע בעבר, אך נראה שהוא משפר את תפקוד המוח, הכבד, הכליות, מערכת העיכול, והביצועים הפיזיולוגיים והקוגנטיביים. הוא נלחם ברדיקלים חופשיים ומפחית את הסיכון לסוכרת ודיכאון. הוא עשיר בנוגדי חמצון ופוליפנולים, וישפר עבורכם את זמן התגובה, העירנות, תשומת הלב, וההיגיון אם תשתו כוס בזמן עייפות. היתרונות שלו באים לידי ביטוי במיוחד אצל אנשים שלא שותים אותו קבוע, ונעזרים בו כבוסט לפני פעילויות הדורשים מאמץ ספורטיבי או קוגנטיבי.
מעבר לכך, הייתי ממליץ לעשות בדיקה עצמית עמוקה. האם קפה משמש עבורכם, כמו עבור הרבה אנשים, כפתרון זמני לבעיה כרונית (כמו עייפות)? במקרה כזה, יהיה עדיף לכם לטפל בבעיית השורש. העיפו מהתפריט את הסוכרים והג'אנק, לכו לחדר כושר פעמיים בשבוע, והוסיפו לשינה שלכם בלילה עוד איזו שעה או שעתיים. הביאו את עצמכם למצב שאתם שותים קפה כי אתם רוצים, לא כי אתם צריכים.
זכרו גם שכל אחד מגיב אחרת לקפה. אם הוא מעורר אצלכם צרבת, רעידות בשרירים, קלקול קיבה, חוסר מנוח, חרדה, דפיקות לב מואצות, אולי אתם רגישים וכדאי שתמנעו. אם הוא מקשה עליכם להירדם, אולי כדאי שתמנעו ממנו אחרי שעות הצהריים. אם אין לכם כל בעיה איתו, כמה כוסות ביום יעשו לכם טוב ☕.